TOMAŠEVIĆ: “Mi smo doista napravili čudo, nedostatak resursa zamijenili smo optimizmom”

 

Tomislav Tomašević iz platforme Možemo! u ponedjeljak je komentirao izborne rezultate. Lijevo-zelena koalicija, čije je Možemo! dio, osvojila je sedam saborskih mandata.

“I četiri mandata bi bila veliki uspjeh. Čak bi i jedan mandat bio uspjeh iz perspektive kako je to izgledalo prije dva mjeseca. Brine nas jačanje desnice, pogotovo krajnje, ali spremni smo za borbu”, poručio je Tomašević u razgovoru za N1.

Kaže kako njegova platforma tek sad počinje graditi infrastrukturu u cijeloj državi. HDZ-u se, smatra, kockanje isplatilo. “Sjetite se da smo išli na ranije izbore koje smo mi pokušali spriječiti jer smo smatrali da ne bi trebalo ići na ranije izbore prije nego se donese Zakon o obnovi i u jeku epidemije”, kazao je Tomašević.

Naglasio je da HDZ očito ima discipliniranije glasače. U konačnici je na SDP-u da sam ispita zašto su izgubili toliko glasova.Što se Zagreba tiče, optimističan je.

“Što se Zagreba tiče, ne treba ni to preuveličavati. Kada se zbroje naši mandati, oni SDP-a i centra, Zagreb nije izgubljen, niti je krenuo desno. I vjerujem da će se to potvrditi na sljedećim lokalnim izborima”, poručio je.

Tomašević smatra da su doista napravili čudo. “Prosječna donacija koju smo mi dobili je 20 puta manja od one HDZ-a. To me veseli i budi mi optimizam da na ovom mandatu možemo graditi i grabiti dalje”, istaknuo je.

Njihova kampanja bila je temeljena samo na volonterskom radu, bez velikih PR agencija. “Nećete vjerovati, ali mi smo imali kampanju koju smo apsolutno sami radili – bez ikakvih PR agencija, unajmljenih PR stručnjaka. Ta kampanja temeljila se na našem aktivističkom iskustvu, stotine volontera koji su ustvari odradili ogroman posao – njima se treba zahvaliti za ovakvu kampanju. Nedostatak resursa zamijenili smo duhom, optimizmom”, zaključio je Tomašević.

Najavio je da će njihov prioritet u Saboru biti transofmracija hrvatske ekonomije prema zelenom i otpornom gospodarstvu, poticanje zelene javne nabave, otvaranje radnih mjesta, smanjenje društvenih razlika.

Komentiraj