TOMAŠEVIĆ ‘Kandidirat ću se za gradonačelnika Zagreba’

Zastupnik platforme “Zagreb je naš”, Tomislav Tomašević, gostovao je u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva”. Tomašević je u intervjuu potvrdio da će se kandidatirati za gradonačelnika Zagreba, ali i da će se opcija “Možemo” angažirati na predstojećim parlamentarnim izborima.

“Zagreb treba ući u 21. stoljeće. Dvadeset godina kasnimo, nismo metar tramvajske pruge napravili, nismo rješili pitanje Jakuševca. Već 20 godina imamo zabranu izgradnje javnih garaža u centru grada, kako bi maknuli što više automobila iz Centra grada, a i kako bi se što više aktirale pješačke i biciklističke staze. Sve europske metropole rade upravo to, a mi supotno. Što se tiče željezničke pruge u zadnjih 20 godina u Hrvatskoj više smo se fokusirali na izgradnju cesta, rekao je. U odnosu na druge zemlje mi smo stvarno potpuno zapostavili željezničku infrastrukturu. Situacija je puno gora nego prije 30-40 godina. Mi ne da nismo modernizirali pruge, nego čak nismo niti održavali ono što smo trebali. Tako su nam pruge sve više propadale. Sad vlakovi ne mogu voziti na dobrom dijelu pruga više od 50 km/h”, smatra Tomašević, koji je pojasnio kako se promijenila i dinamika na sjednicama Gradske skupštine te kako sjednice znaju trajati po nekoliko dana jer se raspravlja o svakoj točki.

“Sve nam je bitno. Sve muljaže gradske uprave nastojimo razotkriti. To nije ni blizu onako kako je izgledalo u prošlom mandatu”, otkrio je.

Tomašević je najavio izlazak na parlamentarne izbore, a smatra kako će prijeći prag u četiri jedinice, Zagrebu, Istri, Primorju i Dalmaciji.

“Tu imamo svoje ljude i oni su prepoznati u lokalnim zajednicama i oni imaju neku povijest više od 10 godina bavljenjem aktivizmom za opće dobro. Vidi se da ih nitko nije uspio kupiti. Imaju konkretna znanja, to su visokoobrazovani ljudi za različite teme”, izjavio je, dodavši kako je njihova ideologija jasna.

“Mi smo zeleno-lijeva politička platforma – i kao “Možemo” i kao “Zagreb je naš!”, kazao je Tomašević koji smatra da Zagrebu treba “novi početak i novi ljudi”, a pohvalio je i Darija Juričana za “veliki doprinos šteti koja je nastala za Bandića”.

Gradonačelnika Milana Bandića i GUP nazvao je “toksičnima”, a smatra kako su HDZ i gradonačelnikova stranka u “braku iz računa”, ali i kako je nakon GUP-a među njima započeo hladni rat.

Kao jedino postignuće Milana Bandića, Tomašević je naveo – Bundek.

“Za njega može reći da ne pripada elitistima”, zaključio je.

Komentiraj