TOMAŠEVIĆ: “GUP ne bi trebao dobiti suglasnost ministarstva, kod Bandića sve veća nervoza”

Predsjednik kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević jutros je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao donošenje zagrebačkog GUP-a te proračun glavnog grada.

“Nisam siguran da će se GUP u studenome naći na dnevnom redu Gradske skupštiner jer tu točku gradonačelnik Milan Bandić najavljuje još od kolovoza pa ništa. Sada su mu iz HDZ-a poručili da ga neće stavljati na dnevni red dok Ministarstvo graditeljstva ne da suglasnost za njega”, objasnio je Tomašević.

Dodao je kako su odnosi između Bandića i HDZ-a narušeni. “Za HDZ je bolje da se prvo izglasa državni proračun, a tek nakon toga da se GUP nađe na dnevnom redu Skupštine gdje bez glasova HDZ-a neće proći, a Milanu Bandiću odgovora obrnuto, prvo GUP pa onda državni proračun”, poručio je.

Tomašević ne očekuje da će GUP dobiti suglasnost resornog ministarstva. “Prema svemu što smo vidjeli na novoj javnoj raspravi ne bi trebao dobiti suglansost Minstarstva graditeljstva ako to bude stručna odluka, ako bude politička, onda je sve moguće”, kazao je.

Kaže i da nikada ovako struka nije bila ujedinjena i glasna kada je riječ o prostornom planiranju u Zagrebu i to mu znači da je ovo stanje prevršilo svaku mjeru. “Ovdje vidimo i nezakonitosti u prostornom planiranju, ne poštuju se zakoni, pravila struke kod javnih natječaja itd. Planira se primjerice nacionalni stadion u Blatu bez javnog natječaja”, naglašava.

Smatra da HDZ Bandiću sada ‘vraća’ preko GUP-a jer se Bandić našao na istoj strani kao HNS. Izvještaj o radu gradonačelnika u prvoj polovici godine nazvao je Izvješće o šteti i napomenuo da se gradonačelnik nije udostojio ni pojaviti u Skupštini u vrijeme rasprave. Žao mu je što je HDZ pomogao da izvješće prođe.

Smatra da se kod gradonačelnika vidi sve veća nervoza i nije u stanju slušati kritike oporbe. “Ostane na sjednici sat vremena za vrijeme aktualca i ode, a te sjednice inače traju po 20 sati”, kaže Tomašević.

Komentiraj