TOMAŠEVIĆ: “Govorili su nam da ne možmo, a mi smo im pokazali da možemo”

Čelnik stranke Možemo! Tomislav Tomašević u nedjelju je održao nadahnut govor u stožeru lijevo-zelene koalicije. Prema trenutnim rezultatima DIP-a, ta će koalicija u Sabor ući sa šest mandata.

Tomašević je uz pjesmu “Sretni ljudi” i uz skandiranje poručio:

“Prije tri godine su nam rekli da ne možemo upasti u Gradsku skupštinu, prije dvije godine su nam rekli da ne možemo uzdrmati Bandića, prije godinu dana su nam rekli da sa 4 zastupnika ne možemo biti oporba u gradu, prije dva mjeseca su nam rekli da ne možemo upasti u Sabor, prije mjesec dana rekli su nam da ne možemo uzeti mandat izvan Zagreba, a pokazali smo da Možemo!

Ujedinjeni u jednom cilju, da u Hrvatskom saboru dobijemo zelenu i lijevu opciju. Opciju koja će se boriti za socijalnu pravdu, za ekološku održivost i za rodnu ravnopravnost. Nismo imali stranačke resurse kao druge stranke, ali imali smo duh, kreativnost, inat i upornost.

Prvi korak je da uđemo u Sabor, drugi korak je da maknemo lokalne šerife od Dubrovnika do Pule, od Karlovca do Splita, a ponajviše da nakon 20 godina maknemo Bandića s vlasti! Već nakon ovih rezultata, već sada možemo reći – Zagreb je naš!

Ovo nije kraj kampanje, ovo je početak gradnje jedne nove Hrvatske za 21. stoljeće. Zadovoljni smo našim rezultatom, više nego zadovoljni, ali u isto vrijeme smo zabrinuti s jačanjem krajnje desnice u Hrvatskoj i nema mjesta za trijumfalizam, ali mi ćemo se boriti. Crni mrak se nadvija nad nama, ali mi smo novo svjetlo u hrvatskoj politici i vjerujte nam kad vam kažemo – ugasit ćemo taj mrak”, poručio je Tomašević uz ovacije.

Komentiraj