Tomašević: “Filipović se više bavi mnome nego problemima u gradu”

Kandidat za gradonačelnika Zagreba platforme Možemo! Tomislav Tomašević u posljenjim je anketama i dalje uvjerljivo vodeći među kandidatima za Zagreb. Naime, Tomašević prema anketi objavljenoj u utorak dobiva 37,2 posto glasova, dok HDZ-ov Davor Filipović dobiva 13,4 posto.

Tomašević je poručio da ankete pokazuju stabilnu podršku i dodao da očekuje ulazak u drugi krug. Istaknuo je da se ne opuštaju jer se kampanja tek zahuktava. “Ostavit ćemo i zadnji atom snage u kampanji, bez obzira na odlične rezultate u anketi”, poručio je.

Istaknuo je da vjeruje da će moći formirati vladajuću većinu u Gradskoj skupštini s progresivnim strankama koje su bile u oporbi. Zadatak u sljedećih mjesec dana im je, kaže, uvjeriti neodlučne birače da im daju glas.

Komentirajući izjavu Davora Filipovića, Tomašević je rekao da je kao 21-godišnjak bio savjetnik UN-ove agencije za cijelu Europu, a s dvadesetak godina provodio višemilijunske projekte. “Ne ovisim o nikome, dobivam plaću u Hrvatskom saboru. Zaposlenik sam hrvatskoga naroda, U Sabor sam došao s najviše glasova od svih zastupnika. Vidi se moj rezultat u odnosu na moju stranu, i njegov rezultat u odnosu na njegovu stranku. Filipović bez podrške stranke nije politički akter. Ako itko može provesti promjene, to sam ja, a kolega Filipović sve duguje stranci”, rekao je za N1.

Filipović je Tomaševića u srijedu usporedio s Ivanom Viliborom Sinčićem. Takve ga usporedbe, kaže, ne ljute. “Svaki dan se više bavi mnome nego problemima u gradu. Ja se ne bavim drugim kandidatima. Puno je problema koje treba paralelno početi rješavati i pripremamo se već sada”, zaključio je Tomislav Tomašević.

Davor Filipović usporedio Tomislava Tomaševića sa Ivanom Viliborom Sinčićem

Komentiraj