TOMAŠEVIĆ: “Disat ćemo im za vratom”

 

Čelnik platforme Možemo! Tomislav Tomašević iz zeleno-lijeve koalicije jutros je u emisiji ‘U mreži prvog’ kazao da je Sabor postao stroj za dizanje ruku. Naglašava da to treba promijeniti.

“Kada kažem da ćemo biti oporba kakvu nisu vidjeli to i mislim, disat ćemo im za vratom. HDZ se ne može promijeniti i dalje će biti automat za afere”, rekao je Tomašević.

Dodao je da su počeli graditi jednu novu političku organizaciju koja je jasno zeleno i lijevo profilirana, koja će se baviti temama koje su bitne za 21. stoljeće. “Čudo je napraviti kampanju u šest tjedana i na izborima doći do sedam zastupnika i da je kampanja trajala još tjedan dana, uvjeren sam da bismo imali 11-12 zastupnika”, poručio je Tomašević.

Nagčasio je da SDP mora proći svoj put restrukturiranja da se vidi koje su ideje koje će oni zastupati i koji su to birači kojima se oni obraćaju, te da nađu kadrove koji će biti dovoljno prepoznati sa svojim liderskim sposobnostima.

U emisiji su sudjelovali i Mario Kapulica iz HDZ-a i Vesna Vučemilović iz Domovinskog pokreta.

Vesna Vučemilović kazala je kako će raditi na tome da vrate dignitet saboru. Na pitanje što to znači, odgovorila je:

“Dosad se radilo petkom kad je trebalo dizati ručice. To nije način na koji treba funkcionirati sabor. Premijer ne može biti faraon i odlučivati o svemu, sabor treba biti zakonodavna vlast u Hrvatskoj i bit ćemo dio konstruktivne oporbe. Nećemo ići odmah protiv svega što vlada predloži, ako se slažemo programski onda ćemo podržati”, rekla je Vučemilović i dodala kako nisu razočarani izbornim uspjehom.

Kapulica joj je odgovorio: “Bilo bi dobro da iz Domovinskog pokreta počnu slati poruke građanima za ono što je bitno. Umjesto takve poruke čuli smo priču o promatračici i nekom incidentu i šalje se poruka da u ovu državu ne treba imati povjerenja, da službe neće ništa raditi. Ja bi htio čuti, treba li vjerovati u ovu državu?” upitao je.

Vučemilović je rekla kako ne zna o čemu priča, a Kapulica ju je posjetio da je tu priču ispričao Škoro u izbornoj noći.

“Dogodio se nasrtaj na jednu našu promatračicu u Dalmaciji, ja vjerujem u državne institucije i da će sankcionirati krivce”, rekla je

Komentiraj