TOMAŠEVIĆ: “Ćorić je ministar devastacije okoliša “

Stranke Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad održali su u utorak konferenciju za novinare ispred ulaza u HDZ, povodom najnovijeg slučaja korupcije u upravljanju obnovljivim izvorima energije i prirodnim resursima.

“Ovako HDZ vidi zelenu ekonomiju, ekonomiju u kojoj HDZ-ova klika profitira od zelenih resursa. HDZ je jedan od najvažnijih resora za Hrvatsku prepustio Tomislavu Ćoriću, ministru devastacije okoliša kako sam ga više puta nazvao”, kazao je, kako prenose 24sata, Tomislav Tomašević.

Poručio je da je program HDZ-a ‘katalog’ iz kojeg članovi stranke biraju koji će resurse će si prisvojiti. “Bavim se zaštitom okoliša već 20 godina i ne sjećam se ni jednog ministra ili ministrice kojem je Ustavni sud suspendirao okolišni propis jer on nije ispunjavao zaštitu okoliša”, rekao je Tomašević dodajući da se to dogodilo Ćoriću, kojem je Ustavni sud suspendirao katastrofalnu uredbu gospodarenja otpadom.

Tomašević je pozvao nadležne institucije da istraže povezanost minstra s korupcijskom aferom vezanom za vjetroelektrane. “Europska komisija je u svibnju ove godine upozorila Hrvatsku da krši direktivu za projektu vjetroelektrane jer kad se rade projekti se ne radi cjelovita studija, upravo ovo o čemu govorimo u korupcijskoj aferi”, kazao je.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=288087065703449&ref=watch_permalink

Komentiraj