Tomašević: “Bit ću gradonačelnik svih građana Zagreba”

U drugom krugu Tomislav Tomašević je osvojio 65,25 posto glasova i tako postao najmlađi gradonačelnik Zagreba u povijesti s najuvjerljivijom pobjedom
Na Dan državnosti Republike Hrvatske, Tomislav Tomašević ušao je u povijest Zagreba. S navršenih 39 godina (rođen je 13. siječnja 1982.) postao je najmlađi gradonačelnik glavnog hrvatskog grada, a s osvojenih 199. 630 glasova Zagrepčanki i Zagrepčana postavio je i rekord u broju osvojenih biračkih glasova. Dosadašnji rekord držao je pokojni Milan Bandić koji je 2013. u drugom krugu osvojio 170.798 glasova.
Za Tomaševićeva protukandidata u drugom krugu Miroslava Škoru glasalo je 106.300 birača Zagreba, a postotci – 65,25 za Tomaševića, kandidata političke platforme Možemo!, i 34, 75 za Škoru, kandidata Domovinskog pokreta i Zelene liste – govore o premoćnoj pobjedi političara koji je upravo u Zagreb Newsu 4. prosinca 2019. najavio svoju utrku za prvoga čovjeka Zagreba.
Hvala, Zagrebe! Hvala na povjerenju, hvala na nadi, na ustrajnosti da je prava promjena moguća, hvala na jasnom mandatu za pravu promjenu. Hvala vam što se vjerovali u mene, u sebe i u sve nas, hvala još jednom za to, obratio se Tomašević hrvatskoj javnosti nakon što su objavljeni službeni rezultati, iz svog stožera u Muzeju suvremene umjetnosti.
Hvala svim Zagrepčanima koji su nam dali glas na ovim izborima, koji su nam dali povjerenje i dat ćemo sve od sebe da to povjerenje i opravdamo, rekao je Tomašević, ali se zahvalio i građanima koji nisu glasali za njega, istaknuvši da će dati sve od sebe da u sljedećem razdoblju dobije s vremenom i njihovo odobravanje, u smislu boljeg modela upravljanja gradom i bolje kvalitete života svih građana.
Zadnji dani kampanje bili su izazovni, ali ostali smo, kao što smo i obećali, pozitivni. Neću ni ponavljati sve lažne optužbe kojima smo bili izloženi, rekao je Tomašević.
Jedan od demantija negativne kampanje protiv njega uoči drugog kruga bilo je pojavljivanje Tomaševićevih roditelja Smiljana i Ivanke u zagrebačkom MSU-u, gdje su svom sinu i njegovim suradnicima čestitali na pobjedi.
Tijekom kampanje je tim Miroslava Škore koristio Tomaševićeva oca za napade na Tomislava Tomaševića. Na Facebooku je objavljen sponzorirani video u kojem Tomašević tijekom jedne debate kaže da ne bi glasao za svog oca na listi Domovinskog pokreta, a Škorin PR je iz toga zaključio da se Tomašević odrekao svog oca.
S ponosom ću povesti ovaj grad u bolju budućnost i bit ću gradonačelnik svih građana, i onih kojima sam bio izbor i onih kojima nisam bio izbor, rekao je u svom prvom obraćanju novi gradonačelnik Zagreba

Komentiraj