Tomašević: “Biran sam da uvodim promjene, moj program je jasan i toga se držim”

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević prilikom dodjela nagrada povodom Dana Zagreba u srijedu je obrazložio da se ‘Zagrepčanka godine’ dodjeljuje građankama koje su unaprijedile prava žena, pa ju je zato ove godine dobila Mirela Čavajda.

“Naravno da takve stvari, sve političke teme dovedu do različitih mišljenja i rasprava. Imali smo prosvjed na temu od strane udruge koja je bila protiv revizije mjere roditelj-odgojitelj, a koja je i protiv ove nagrade, a očito i protiv toga što je Sveti Duh bio jedina bolnica koja ima ginekologiju gdje žene nisu mogle ostvariti ustavno pravo na pobačaj na zahtjev žene i to smo promijenili”, obrazložio je.

Ustvrdio je i kako se u Zagrebu događaju promjene, a promjene se se ne mogu uvoditi bez da se netko ne buni.
“Diže se prašina, da, diže se svaki put kad uvodite promjene. Ja sam biran da uvodim promjene i naravno da se onda diže prašina”, kazao je Tomašević te se osvrnuo na događaje u KB-u Sveti Duh.

“Ako se 25 godina krši pravilnik o postupanju s umirućim bolesnicima, ako ona krene napravi javnu nabavu za nove rashladne uređaje, ide proširivati mrtvačnicu i kad su uređaji zauzeti dogovori s drugim bolnicama kako da se koriste njihovi kapacitet… Trenutno nova šefica v.d. patologije kaže da su trenutno samo četiri od 12 uređaja iskorišteni. Svejedno se ide u proširenje kapaciteta. Ukoliko se utvrdi u istragama da je netko osobno odgovoran i da je lagao, a šef patologije tvrdio da za vrijeme njenog mandata, pismeno je to napisao, nije bilo takvih slučajeva, e onda se za takve stvari mora odgovarati”, naglasio je zagrebački gradonačelnik te zaključio kako se na ravnateljicu Svetog Duha konstantno stvara pritisak, koji je svjetonazorsku pozadinu. Zaključio je kako je njegov izborni program jasan i glasan, a to je da će u javnim ustanovama opet biti omogućen pobačaj.

“To je to, toga se držim. Gotova priča”, naglasio je Tomašević, kako prenosi N1.

Tomašević izrazio podršku ravnateljici KB-a Sveti Duh: “Ključno je koliko je stara snimka”

Komentiraj

nacional banner
nacional banner