Tomašević: “Bile su različite vizije oko upravljanja i bilo je sve teže surađivati sa smijenjenim članovima uprave”

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sazvao je izvanrednu konferenciju za medije zbog stanja u Zagrebačkom holdingu i najnovijim smjenama Nikole Vukovića i člana Uprave Ante Samodola.

Na početku konferencije za medije kazao je kako je sa smijenjenim članovima uprave bilo sve teže surađivati.

“Ne dovodeći u pitanje njihovo znanje, iako smo se dogovorili oko ciljeva, došlo je do sve teže suradnje, posebno oko koncepcija vođenja. Oni su teško surađivali s novim članovima, teško su surađivali s članovima NO, a u konačnici i sa nama”, rekao je Tomašvić.

“Bile su različite vizije oko upravljanja. Ne bih htio ići u bilo kakve detalje, nikome nije u interesu da ovo postane ping-pong. Mi kao Skupština Holdinga imamo pravo bilo koga smijeniti ako nema naše povjerenje, to se i dogodilo. Ne bih išao u detalje, treba kazati što su odriješene ruke”, rekao je Tomašević. Poželio im je sreću.

“Holding će nastaviti stabilno funkcionirati”, rekao je.

Tomašević je upitan je li pogriješio.

“To je tada bilo nužno, oni su dali doprinost stabilizaciji Holdinga. Ali imamo različite koncepcije, razišli smo se, to je to”, rekao je.

“Mi svi moramo raditi kao tim, cijela uprava, NO, da bi se Holding izvukao iz problema. Što se tiče pitanja vezana za sadašnju upravu, ostaju tri člana uprave imenovana na javnom natječaju. Jednog od njih, Ivana Novakovića, imenovali smo za predsjednika uprave”, rekao je Tomašević.

“Cijeli NO ima naše povjerenje”, rekao je Tomašević. Izbjegavao je odgovor na pitanje o Bajakiću, članu NO.

“Bit će novi javni natječaj za člana uprave vezanog za financije”, rekao je.

Podsjetimo, obojicu je novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević imenovao direktno, bez natječaja, kao ljude od povjerenja za koje je poručio da moraju “hitno uvesti red u Zagrebački holding”. Za novog šefa Uprave Zagrebačkog holdinga imenovan je Ivan Novaković, dosadašnji član Uprave holdinga.

Komentiraj