TOMAŠEVIĆ: “Bandić je sada kao ranjena životinja, teško predvidljiv i opasan”

tomašević

Gradski zastupnik i jedan od najžešćih kritičara gradonačelnika Bandića, Tomislav Tomašević, gostovao je u Dnevniku Nove TV.

Tomašević kaže da je HDZ-ovo neprihvaćanje GUP-a dijelom bio manevar, a dijelom su bili prisiljeni na to zbog pritiska građana i struke koja je dobro radila svoj posao.

“Bandić je sada kao ranjena životinja i teško je predvidljiv. Mislim da je sad najopasniji, da vida rane i gleda može li ići u rat do kraja s HDZ-om, to jest, može li, kako je najavljivao i prijetio, srušiti Plenkovićevu Vladu”, smatra Tomašević. Kaže kako ne vjeruje da je takav scenarij moguć, ali dodaje da Bandić ima druge načine da se osveti HDZ-u.

Tomašević kaže da su građani Zagreba taoci koalicije HDZ-a s Bandićem jer HDZ žmiri na sve afere i izglasava sve što Bandić želi. Navodi i da se amandmanima na GUP direktno pogodovalo nekim HDZ-ovcima kojima bi se 10 puta povećala vrijednost zemljišta.

“Ja sam to već prijavio USKOK-u. Da je došlo do izglasavanja tih amandmana vjerujem da bi se još mjesecima otkrivalo tko je sve tu profitirao”, kaže Tomašević i dodaje kako smatra da će se za tri mjeseca ponoviti isti GUP, koji će HDZ teško progutati čak i nakon unutarstranačkih izbora.

Oporba će, kaže Tomašević, nastaviti vršiti pritisak i otkrivati afere.

Komentiraj