Tomašević: “Advent je jedino drugačiji po sustavu dodjele kućica”

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević upalio je u subotu prvu adventsku svijeću na Manduševcu, čime je i službeno započeo Advent u Zagrebu.

“Ovo je pandemijski Advent. Podsjetit ću da prošle godine nije bilo nijedne kućice, a sad će ih biti tri puta manje nego u godini prije pandemije. Borimo se da imamo nekakav Advent. S druge strane manje je kućica, ali je puno programa. Proširili smo lokacije i Advent je na njih petnaestak lokacija. Imamo bogat program s više od 120 koncerata, ali moramo biti fleksibilni i prilagođavati se mjerama”, rekao je Tomašević za RTL.

Dodao je da se promijenio i sustav kojim su se dodjeljivale kućice. “To je prije bilo sporno, time su se bavili DORH i USKOK. U tom smislu su se tu pokazale itekako velike financijske razlike. Bio je nekoliko puta veći prihod s puno manje kućica nego što ih je bilo u onoj pandemijskoj godini”, istaknuo je.

Korisnici mjere roditelj odgojitelj u subotu su pred Gradskim poglavarstvom održali novi prosvjed. “Imali smo sastanak ovaj tjedan, čuli smo njihovu stranu priče, oni našu. Javno savjetovanje je u tijeku. Zadnjih pet godina je bilo izdvajano samo 23 milijuna kuna u prosjeku godišnje za gradnju novih, adaptaciju starih i dogradnju vrtića, svih ukupno. Mi smo to digli ove godine na 67 milijuna kuna i dignut ćemo znatno više u 2023. i 2024.”, rekao je gradonačelnik.

Na pitanje o rezanju božićnica za radnike Holdinga, zbog čega Sindikati negoduju, Tomašević je odgovorio da bi to ostavio Upravi i Sindikatu koji vode razgovore o tome. “Ključnije je gdje postoji slaganje s većim dijelom Sindikata, a to je da mora doći do korekcije broja zaposlenih”, istaknuo je.

Na kraju se osvrnuo i na žičaru. Kaže da se nada da će se njome ove zime moći na Sljeme. “Dolazi sezona skijanja, manifestacija na Sljemenu i krajnje je vrijeme da se to riješi. Iskustvo me naučilo da nema smisla govoriti rok jer svatko tko je rekao kad će se žičara otvoriti svatko je promašio”, zaključio je zagrebački gradonačelnik.

Komentiraj