Tom Petty posthumno će dobiti doktorat iz glazbe na sveučilištu Florida

Tom Petty će posthumno dobiti doktorat iz glazbe na Sveučilištu Florida, nakon što je Upravni odbor sveučilišta jednoglasno izglasao počast pokojnom rockeru.

Tom Petty, frontmen grupe Heartbreakers, rođen je i odrastao u Gainesvilleu, gdje se i nalazi sveučilište. On zapravo nije pohađao školu, ali prema Associated Pressu, tamo je navodno radio kao vrtlar prije nego što je stekao slavu.

Jedan od prvih Pettyjevih bendova – Mudcrutch također je često svirao u području Gainesvillea početkom 70-ih, prije nego što se preselio u Los Angeles i počeo svirati s grupom Heartbreakers.

Nakon Pettyjeve smrti od slučajnog predoziranja u listopadu 2017. godine, Sveučilište Florida odalo je počast svom heroju iz rodnog grada svirajući njegovu pjesmu ‘I Won’t Back Down’ tijekom utakmica tima američkog nogometa Florida Gatorsa. Počast se od tada pretvorila u tradiciju pjevanja na cijelom stadionu. Četiri godine nakon Pettyjeve smrti, obožavatelji Gatorsa nastavljaju pjevati ‘I Won’t Back Down’ na svakoj domaćoj utakmici.

 

Prošlog mjeseca objavljen je novi dokumentarac o snimanju albuma ‘Wildflowers’ Toma Pettyja And The Heartbreakers iz 1994. godine. ‘Tom Petty: Somewhere You Feel Free – The Making Of Wildflowers’ baziran je na kolekciji 16 mm snimaka koje nisu otkrivene do prošle godine.

Film slijedi pokojnog rokera od 1993. do 1995. godine tijekom izrade njegovog znamenitog albuma, koji je producirao Rick Rubin, a sadrži nove intervjue s gitaristom Heartbreakersa i koproducentom albuma Mikeom Campbellom, klavijaturistom Benmontom Tenchom i drugima.

 

Komentiraj