Tom Hanks i Rita Wilson i službeno postali grčki državljani

 

Hollyoodski par Tom Hanks i Rita Wilson postali su i službeno državljani Grčke, prenosi CNN. Na fotografiji koju je objavio grčki premijer Hanks i Wilson ponosno pokazuju svoje nove putovnice.

Par i njihova djeca postali su počasni grčki građani prošle godine, nakon što su dužnosnici naglasili Hanksovu ulogu u podizanju svijesti o požarima 2018. koji su uništili područja oko Atene i uzeli više od stotinu ljudskih života.

Instagram/Kyriakos Mitsotakis

Grčki je predsjednik sada potpisao njihovu počasnu naturalizaciju i dobili su grčke putovnice. “Tom Hanks je osoba koja je pokazala istinski interes za ljude koji su propatili zbog požara i govorio je o tome globalno u medijima”, rekao je grčki ministar unutarnjih poslova Takis Teodorikakos za CNN u prosincu prošle godine.

“Grčka je raj.. bio sam po čitavom svijetu, bio sam na najljepšim mjestima na svijetu, nijedno od njih ne nadmašuje Grčku”, rekao je Hanks ove godine, na dodjeli Zlatnih globusa. “Zemlja, nebo, voda, to je za dušu, to je mjesto koje liječi”, dodao je.

Hanskova supruga Rita Wilson dijelom je Grkinja, a Hanks se preobratio na grčku pravoslavnu vjeru. Često svoje odmore provode u toj zemlji, gdje imaju i imanje na otoku Antiparosu.

Komentiraj