Tom Cruise zaradit će više od 100 milijuna dolara na filmu “Top Gun: Maverick”

„Većina glumaca nije vrijedna novaca koji dobiju po filmu ali Tom Cruise i, možda, Dwayne Johnson opravdavaju svoje plaće“, izjavio je jedan čelnik filmske kompanije za portal Variety koji je objavio kako će Cruise ulogom u filmu „Top Gun: Maverick“ zaraditi nevjerojatnih 100 milijuna dolara, a možda i više. Film je do sada zaradio 1,2 milijarde dolara u kinima diljem svijeta a zarada Toma Cruisea temelji se na njegovom honoraru, postotku od prodaje kino karata te postotku od zarade od prikazivanja filma na streaming platformama i VOD (Video on Demand) servisu.

Da se, kojim slučajem, odlučio na klasični honorar, Tom Cruise bi vjerojatno dobio 30 milijuna dolara. Međutim, on je odlučio riskirati te se odlučio na manji honorar uz postotak od prodaje ulaznica. Tako se saznaje da je za ulogu u slijedeća dva filma franšize „Nemoguća misija“ potpisao ugovor na iznos od 12 do 14 milijuna dolara, ali uz postotak od zarade filma.

Ostali najbolje plaćeni glumci i dalje se odlučuju na klasične honorare pa će Leonardo DiCaprio dobiti 30 millijuna dolara za ulogu u novom filmu redatelja Martina Scorsesea „Killers of the Flower Moon”. Jednak iznos dobiti će i Brad Pitt za film koji još nema naziv a bavit će se utrkama Formule 1. Više od njih dobiti će Will Smith, čak 35 milijuna dolara, za ulogu u trileru „Emancipation“, s time da treba reći da je taj ugovor potpisan prije no što je Smith ošamario Chrisa Rocka u noći dodjele Oscara.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner