Tom Cruise zbog korone platio pola milijuna funti i zakupio dva broda

Snimanje filma „Nemoguća misija 7“ trenutno se odvija u Norveškoj gdje će glumci i ekipa provesti mjesec dana. No, kako se snimanje filma odužilo, što zbog pandemije koronavirusa što zbog nesreća poput nedavne kada je u jednoj sceni eksplodirao motor ali je kaskader ostao živ, tako je Tom Cruise odlučio da se spriječe svi mogući daljnji problemi. Najveći problem je svakako COVID-19 pa je Tom Cruise odlučio osobno zakupiti dva broda u Norveškoj gdje je smještena ekipa filma. Na taj način oni su izolirani i time se znatno smanjuje mogućnost zaraze članova ekipe filma.

Norveška brodarska kompanije Hurtigruten potvrdila je za norveški tabloid Verdens Gang da su na mjesec dana zakupljena dva njihova broda MS Vesterålen i MS Fridtjof Nansen i to od kraja kolovoza do kraja rujna. Cijena zakupa, koju je platio Tom Cruise, iznosi pola milijuna funti. Potvrđeno je i da će jedan od ta dva broda funkcionirati kao hotel.

Norveški filmski fond koproducent je filma „Nemoguća misija 7“, uložili su u produkciju 5,7 milijuna dolara, zbog čega je norveška vlada napravila iznimku i nije tražila da ekipa filma po dolasku u Norvešku prvo provede dva tjedna u izolaciji.

Međutim, problemi su nastali kada su dva norveška sindikata, Fellesforbundet i  Sjømannsforbundet, prijavili policiji brodarsku kompaniju Hurtigruten. Tvrde da na njihovim brodovima rade Filipinci koji su premalo plaćeni, samo 3,3 dolara po satu. Čelnici sindikata smatraju neprihvatljivim to što će mnogi zažmiriti na tu činjenicu.

Film „Nemoguća misija 7“ prije početka pandemije koronavirusa snimao se u Italiji, ovog ljeta se snimanje nastavilo u Velikoj Britaniji a sada se snima u Norveškoj. Redatelj filma je   Christopher McQuarrie a predviđeno je da film stigne u kina u studenome slijedeće godine.

Komentiraj