OTKRIVAMO Tolušićevi vozači u radnom odnosu, Curić s ugovorom o djelu – iznimka

Premda su iz Ministarstva poljoprivrede još jučer medijima tvrdili da je svih šest vozača u njihovu  ministarstvu zaposleno na ugovor o djelu, pa tako i uhićeni Blaž Curić, te su se tvrdnje , otkrio je Nacional uvidom u natječaje objavljene na njihovoj web stranici, pokazale neistinitima.  Odluke o prijemu u radni odnos u Odjelu za vozni park za četvoricu vozača pratitelja  potpisao je sam ministar  Tomislav Tolušić – za dvojicu u travnju , a za drugu dvojicu u srpnju ove godine temeljem oglasa objavljenih u siječnju i svibnju, a  koji se vežu uz odluku o zapošljavanju šestorice vozača još iz rujna 2017. godine.

Kum Milijana Brkića Blaž Curić,  koji je dobio otkaz  čim je uhićen , a potom i osumnjičen zbog svoje „uloge“ u tajnoj istrazi protiv Franje Varge, bio je  angažiran preko ugovora o djelu jer je  umirovljenik, a  takav ugovor, iako iz nadležnog Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika tvrde da se  se namještenici ne smiju zapošljavati na ugovor o djelu, ima još jedan vozač u Tolušićevu ministarstvu. Drugim  riječima, u slučaju Curića i i ovog drugog vozača  koji ima ugovor o djelu, prekršen je zakon.

Kako je objavljeno u 24 sata iz Ministarstva poljoprivrede u četvrtak im je odgovoreno da su“ zbog Odluke Vlade o zabrani novog zapošljavanja državnih službenika i namještenika u tijelima državne uprave te stručnim službama i uredima Vlade Republike Hrvatske  svi vozači  radili na ugovor o djelu, pa tako i Blaž Curić“, a danas su tu informaciju opovrgnuli pravdajući se da se „dogodila greška u provjeri s kadrovskom službom“.

Jedan od Nacionalovih izvora, potvrđujući da su četiri vozača u Tolušićevu ministarstvu zaposlena u radnom odnosu na neodređeno vrijeme, rekao je da misli da se pokušalo „zamagliti“ informaciju kako se Curića  u ovoj situaciji ne bi izdvajalo i doznalo da je bio u drugačijem statusu od ostalih vozača, odnosno da je bio iznimka.

Komentiraj