Tolušić: “Samo samo pitao, kao i tisuću puta prije i poslije…”

“Nevjerojatno mi je sve to. Svašta se može protiv nekoga iskonstruirati, ali nisam nikome frkao ruke, nego sam samo pitao kakvo je stanje predmeta, kao u otprilike tisuću drugih slučajeva prije i poslije toga.” To je, doznaje Nacional u novom broju, kazao bivši potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kada su ga prijatelji pitali o istrazi Uskoka.

Tolušić je, podsjetimo, podvrgnut istrazi Uskoka zajedno s uhićenim bivšim ministrom gospodarstva Darkom Horvatom, potpredsjednikom Vlade Borisom Miloševićem i još nekoliko nižerangiranih državnih činovnika, zbog sumnje da su 2018. protuzakonito dodjeljivali poticaje tvrtkama iz njihova osobnog i političkog okruženja, usprkos tome što nisu zadovoljavale uvjete natječaja.

PLENKOVIĆEVE UZDANICE 2018.: Neičekivani uzlet Tolušića i Horvata podijelio članstvo HDZ-a

Nacional u novom broju analizira istragu protiv Tolušića i donosi detalje slučaja, ali i doznaje da bivši potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede uopće ne smatra spornim što se od ministra Horvata raspitivao za dvije virovitičke tvrtke, pa čak ni to što je jedna od njih izvodila radove na njegovoj kući.

“Tolušić se samo raspitivao kako su na natječaju prošle neke tvrtke”, kazao je Nacionalu, među ostalim, izvor blizak bivšem ministru.

Što još o cijelom slučaju misli današnji vlasnik perspektivne vinarije indikativnog imena – “Apolitico” – te za koje se tvrtke raspitivao, kao i za što ga sve sumnjiči Uskok te kakvi su izgledi da Tolušić uistinu bude i optužen, pročitajte u članku novinarke Orhidee Gaure Hodak novom broju Nacionala.

ULTIMATUM IZ 2020.: ‘Plenković je Tolušića otjerao iz politike jer ga smatra odgovornim za sramotu s lažnim poticajima’

USKOK pritišće Tolušića da su mu tvrtke iz afere radile na kući

Komentiraj