Patrik Macek/PIXSELL

TOLUŠIĆ O IMOVINSKOJ KARTICI “Očito sam pogriješio”

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u petak je, uoči sjednice Vlade, komentirao nejasnoće u imovinskoj kartici zbog kojih se posljednih dana nalazi pod povećalom javnosti.

“Očito sam pogriješio kad govorimo o upisu nekretnina. Nenamjerno. Kuću gradim godinu i pol dana. Čim dobijem uputu Povjerenstva, tako ću napraviti. Nije mi bila namjera ništa sakrivati, sve je vrlo vidljivo. Kako kaže Povjerenstvo, tako ću upisati”, rekao je novinarima Tolušić.

Ministar je komentirao i zemljište, koje je prodao po višestruko višoj cijeni od one navedene u imovinskoj kartici. “Moja supruga je kupila građevinsko zemljište dok još nismo bili u braku. Platila ga je 115 tisuća kuna. To je bilo zemljište bez pristupne ceste, vodovoda i struje. Danas je to zemljište bez pristupne ceste, vodovoda, sa strujom. Unijeli smo s cijenom koju je je moja supruga platila. Tu nekretninu je kupila osoba koju ja nikad nisam vidio, koja je napravila dva objekta poraj te parcele i bilo mu je u interesu kupiti tu parcelu. Gradimo kuću, dobro nam je došlo”, objasnio je, piše N1.

Tolušićeva kuća nije jedina sporna stvar u njegovoj imovinskoj kartici

Patrik Macek/PIXSELL

Zemljište o kojemu ministar govori u njegovoj se imovinskoj kartici pojavilo 2017. godine, kad je ministar stupio u brak. Livada u građevinskoj zoni procijenjena je na 115 tisuća kuna. Parcela je potom uklonjena iz imovinske kartice, a novi vlasnik na nju se uknjižio tek pola godine kasnije, u ožujku ove godine, a novi je vlasnik parcelu platio 450 tisuća kuna.

Komentiraj