HINA

TOLUŠIĆ: “Nije se govorilo o novim imenima”

Nakon što je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić podnijela ostavku zbog afere mailovi, premijer Andrej Plenković mora krenuti u potragu za njezinim nasljednikom.

U Banskim dvorima su do kasnih večernjih sati trajali razgovori na kojima su bili ministri i visoki dužnosnici HDZ-a iz Sabora koji nakon susreta s premijerom nisu željeli otkriti je li se razgovaralo o nasljedniku potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva.

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić je kazao da će se o imenu novog ministra ili ministrice koji će zamijeniti Dalić morati pitati premijera Plenkovića. “To ćete morati pitati premijera. O tome nemam saznanja”, rekao je Bačić po izlasku iz Vlade.

Ministar državne imovine Goran Marić je na pitanje tko je novi ministar gospodrstva kazao “ne zna”, a na dodatno pitanje je li možda on, jasno je rekao: “Ne”. Kao jedan od izglednih kandidata za mjesto Martine Dalić spominjao se ministar energetike i okoliša Tomislav Ćorić.

On je na pitanje je li novi ministar gospodarstva rekao: “Ne, nisam”. “Vjerujem da će vam sljedeći tjedan predsjednik Vlade predstaviti novog ministra”, kazao je Ćorić nakon sastanka u Vladi.

Ministar Tomislav Tolušić je u Temi dana HRT-a potvrdio je da se na sastanku u Vladi govorilo o ostavci Martine Dalić, ali tvrdi da se nije pričalo o njezinom mogućem nasljedniku. “Govorilo se o ostavci Dalić i nije se govorilo o novim imenima. O tome ćete znati kroz nekoliko dana kada dođe vrijeme za to”, rekao je Tolušić.

Komentiraj