Tolušić najavio pojednostavljene natječajne procedure za EU natječaje

Goran Jakus/PIXSELL

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Tomislav Tolušić najavio je u ponedjeljak kako će Hrvatska pojdnostavniti natječajne procedure kako bi se lakše povuklo 10 milijardi i 700 milijuna eura iz europskih fondova.

Tolušić je za HRT rekao kako nema dovoljno javnih službenika na projektima Europske unije, te će se već ovaj tjedan otvoriti novi natječaji za zapošljavanja. “Čini se da će manje dokumenata trebati poduzetnicima koji će se javljati na nove natječaje početkom svibnja. I rad administracije morao bi se ubrzati. Zaprimljeni projekti obrađivat će se u roku od tri mjeseca. Dosadašnji prosjek je šest mjeseci. Zato se po ministarstvima i agencijama pokreću natječaji za zapošljavanje službenika na europskim projektima. Europska komisija u tu svrhu pruža tehničku pomoć i svako radno mjesto u EU sektoru sufinancira s 85 posto iznosa”, kaže ministar Tolušić.

Nova zapošljavanja i jednostavnije procedure trebali bi omogućiti poduzetnicima da ove godine iz europskih fondova povuku gotovo pola milijarde kuna.

Komentiraj