Predsjednik štrajkačkog odbora u brodogradilištu 3. maj Veljko Todorović izjavio je u petak za N1 televiziju kako bi da bi štrajkaši u ponedjeljak mogli krenuti prema Markovom trgu. Radnicima 3. maja mogli bi se pridružiti i oni iz Uljanika i Brodotrogira.

“Plaća bi azveselila ljude koji su u štrajku, ali to nije rješenje. Rješenje je opstanak brodogradnje. Ako se kunu da smo bitni, neka to riješe. Dajte da se to riješi, a onda radite s upravama što hoćete. Pokrenite proizvodnju i dajte ljudima plaće koje su zaradili”, kazao je Todorović.

Naglašava kako su radnici nezadovoljni, a stanje je sve gore, sve napetije. “Svaki dan dolaze ovrhe i računi i oni ne pitaju jel imamo plaću ili nemamo”, rekao je Todorović i najavio kako bi moli organizirati odlazak na Markov trg.

“Gledamo da to bude mirno, da ne eskalira nasilje. Ljudi su ogorčeni. Išli bi i Uljanik, možda čak i Brodotrogir”, najavio je.

Ministar gospodarstva Darko Horvat u četvrtak je rekao kako bi država mogla prestati pomagati brodogradnju. “Neka onda kažu da će nas zatvoriti. I to je rješenje. Svi pričaju, nitko ne daje rješenje. Imam osjećaj da igraju poker s nama”, rekao je Todorović i poslao poruku Vladi: “Odredite se, skupite glave, dajte riješite nešto. Ili nas zatvorite ili nas pokrenite. Mi ne tražimo plaće, mi tražimo da možemo zaraditi svoje plaće”, zaključio je.

Komentiraj