hina

TODORIĆEVO UMJETNO FRIZIRANJE Ramljak će tražiti povrat preplaćenog poreza Konzuma

Zbog prepravaka u financijskim izvještajima izvanredna uprava Agrokora najavila je zahtjev za povrat preplaćenog iznosa poreza na dobit koji je Konzum platio za 2014. i 2015. godinu, saznaje N1 teevizija.

S obzirom na to da prepravljeni financijski izvještaj pokazuje da je Ivica Todorić umjetno frizirao dobit Konzuma, nova slika poslovanja reflektira se i na porezne obveze najveće Todorićeve kompanije. Naime, prema ranijim izvještajima, Konzum je u 2014. i 2015. ostvario dobit od 464 milijuna kuna, na koju je plaćeno oko 120 milijuna kuna poreza.

Međutim, kako je nakon ispravaka vrijednosti u revidiranim financijskim izvještajima iskazan gubitak, izvanredna uprava ima pravo zatražiti povrat preplaćenog poreza, što je i najavila u bilješkama uz financijske izvještaje. ‘Zbog prepravaka u financijskim izvještajima, a koji se odnose na prethodna razdoblja, društvo namjerava promijeniti podnesene prijave poreza na dobit. Posljedično, društvo namjerava povratiti plaćeni iznos poreza na dobit za 2014. i 2015. godinu’, navodi se u Ramljakovu izvještaju.

Komentiraj