Ivica Todorić ponovno se oglasio na svome blogu u kojem se osvrnuo i na izjave Ante Ramljaka.

Njegovu objavu u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Prisiljen sam reagirati na lažne i tendenciozne ocjene izvanrednog povjerenika Agrokora Ante Ramljaka koji u svrhu stvaranja senzacionalističke klime zbog navodno nezakonitih troškova obmanjuje javnost i institucije pravne države. Radi istinitog informiranja javnosti ističem  stoga činjenice koje su Anti Ramljaku dobro poznate, a ipak ih zlonamjerno interpretira.

Točno je da je meni osobno Agrokor d.d. odobrio pozajmicu i transferirao 650 milijuna kuna. No, isto tako je točno da je taj novac istovremenu otišao EBRD-u za isplatu njihovog udjela kada su izašli iz vlasništva  čime su otkupljene dionice Agrokora. Također, istina da mi je Agrokor odobrio i pozajmicu od 192 milijuna kuna, kao što je i istina da je taj novac istovremeno transferiran za kamate Pik toggle kreditora. Nijedan euro nije ostao na mojem privatnom računu. Za ove transakcije postoji sva valjana dokumentacija u Agrokoru, i nikakvog skrivanja niti nelegalnih isplata kako insinuira Ramljak nije bilo.

Da me Vlada neustavnim Lex Agrokorom nije onemogućila u restrukturiranju i vođenju Koncerna, sve bi se obveze podmirile iz stvorene vrijednosti moje kompanije. Također, na sve troškove koje spominje Ramljak u svojoj prezentaciji plaćen je porez i one su zakonski potpuno transparentne. Činjenica je i da u cijelom izvješću izvanredne uprave Agrokora postoje sporne stavke u računovodstvenim i revizorskim standardima, o čemu ću , nakon dubinske analize, dati svoj cjeloviti osvrt”, stoji u najnovijoj objavi na Todorićevom blogu.

Podsjetimo, Nacional je u najnovijem broju pisao o egzotičnim stavkama dugačke liste koju financijski forenzičari istražuju u Agrokoru. Milijarda kuna potrošena je na luksuzna ljetovanja na Ibizi, krstarenja na skupocjenim jahtama čiji najam stoji više desetaka tisuća eura tjedno samo za bazične troškove, helikopterske letove na mondena zimovanja u Corvaru u Alta Badiji te za kupovinu luksuznog ženskog donjeg rublja i ostalog asortimana prestižne marke Victoria’s Secret.

Komentiraj