Nel Pavletic/PIXSELL

Todorić se obratio radnicima Agrokora

Ivica Todorić obratio se radnicima Agrokora pismom. Želio je pojasniti situaciju u kakvoj se nalazi Agrokor.

“Drage kolegice i kolege,

ovim vam se putem želim obratiti vezano uz veliku količinu raznih informacija o Agrokoru koje su se proteklih dana pojavljivale u javnosti”, počinje svoje pismo Todorić dodavši da je u javnosti velik broj “nepotpunih i netočnih informacija”.

Zbog toga, kako piše u nastavku, radnicima želi dati ‘potpuniju informaciju’.

“Prije svega želim naglasiti da pozicija i opstojnost Agrokora i njegovih kompanija nisu upitne”, kaže Todorić.

“Uprava Agrokora, zajedno s partnerima, intenzivno radi na repozicioniranju poslovanja i novom poslovnom modelu, kojim će se zaštititi interesi svih dionika, a pri čemu će se posebno voditi briga o vama, našim zaposlenicima”, otkriva Todorić.

“Upravo je sada iznimno bitno da se zajedničkim snagama fokusiramo na svoje redovno poslovanje i nastavimo funkcionirati kao jedinstven, najveći i najbolji tim u hrvatskom i regionalnom gospodarstvu”, kaže Todorić koji nije zaboravio nahvaliti radnike.

Na kraju pisma piše kako se nada da je “uspio dati potrebne informacije i odagnati zabrinutost glede Agrokora”.

“Do javnosti ovih dana dolaze razne informacije o Agrokoru, među njima i velik broj nepotpunih i netočnih informacija koje mogu stvoriti iskrivljenu sliku o kompaniji i poziciji u kojoj se ona nalazi.

Poštujući veliki javni interes, želimo ponoviti da je Agrokor najveća hrvatska i regionalna kompanija, koja ima snažne brendove, jaku tržišnu poziciju i kvalitetne zaposlenike. Ukupan Agrokorov prihod čini 15% hrvatskog BDP-a i jedan je od pokretača gospodarskog razvoja, prvenstveno u prehrambenoj i poljoprivrednoj proizvodnji”.

“Pozicija i opstojnost Agrokora i njegovih kompanija nije upitna. Menadžment kompanije, zajedno s ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sustava i novom poslovnom modelu kojim će zaštititi interese svih svojih dionika, vodeći prvenstveno računa o zaposlenicima i njihovim radnim mjestima te dobavljačima i partnerima, prema kojima će Agrokor ispunjavati sve preuzete obveze. Odabrani model uskoro će biti prezentiran svim ključnim partnerima i zaposlenima. Agrokoru će biti prihvatljiv samo onaj model koji ne bi išao nauštrb naših zaposlenika i naših dobavljača i koji će u potpunosti štititi njihove interese, a u suglasju je s našim investitorima.

Važno je naglasiti da u tom procesu imamo snažnu podršku svojih ključnih dionika.

Repozicioniranje kompanije omogućit će daljnji razvoj kako naših kompanija, tako i naših poslovnih partnera/dobavljača”, priopćili su iz Agrokora u nedjelju.

Komentiraj