Ivica Todorić obratio se novinarima nakon ročišta u Londonu.

“To je toliko bezočno uništavanje kapitala, imovine, kršenje zakona, ustava, da je nevjerojatno da se to može u jednoj zemlji koja je članica EU,” poručio je Todorić.

“Martina Dalić je žena koja se ne može kontrolirati. To je nevjerojatno koliko Božinović mora čistiti za njom. Čistiti njene SMS poruke! Ma to se ne može sakriti, sve će to izaći jednom. Neće je moći zaštititi ni Plenković ni Božinović. Ona je prvooptužena u prijavi koju smo podnijeli za zločinačko udruživanje. Uzeli su si najskuplju odvjetnicu da ih zastupa tu u Londonu, koja sramota!,” nastavio je.

“Zašto me toliko žele uhvatiti? Ja sam izgradio Hrvatsku, a oni me žele uhvatiti. Zašto? Zna se za svaki euro gdje je otišao!”

“Ja sam od nule stvorio najveću kompaniju u 200 milijuna ljudi. Ja sam se borio s Nestleom, s drugim kompanijama…,” rekao je Todorić

Nije odgovorio misli li da će imati pravedno suđenje u Hrvatskoj.

“Sud ne bih komentirao, a ovo drugo što se događa sami vidite. Nevjerojatno je što se događa. Sramota. Ono što želim reći konačno… Ono što sam danas vidio, ponovno se javlja gospodin Plenković kao što se javlja svaki dan. Zadnji put kad sam ovdje bio jako se uzrujao i dao izjavu da je to engleski sud i kako je to moguće i onda je ambasadora slao ovdje i onda je ambasador tražio da se obnovi moj postupak jer je gospodin Plenković mislio da sud u Engleskoj ne radi svoj posao kako treba. Sad su uzeli najskupljeg odvjetnika. Kolika je to želja da se mene uhvati. Zbog čega? Što sam ja napravio? Sagradio sam Hrvatsku. Nisam uzeo ni kunu, oni znaju da nisam uzeo ni kunu”, kazao je.

“Za njih je nagodba samo da se sačuva Knighthead i da se sačuva roll-up. Što će biti s dugovima, s vlasnicima, njih apsolutno ništa drugo ne zanima. Ta nagodba je katastrofa, uništenje Agrokora,” komentirao je Todorić nagodbu.

“Meni je tu došla prijava jer sam golubove hranio gdje se ne smije! A u Hrvatskoj su mi uzeli kompaniju, a da nisam niti jedan papir dobio”, zaključio je Ivica Todorić nakon ročišta u Londonu.

 

Komentiraj