TODORIĆ: “Zar bih ja stvorio ovakvu kompaniju da sam čitao ugovore?”

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić gostovao je jutros u ‘Novom danu’ N1 televizije. Protiv Todorića je, podsjetimo, u ponedjeljak podignuta optužnica koja njega i još tri osobe tereti da su oštetili Agrokor za 1,25 milijuna eura.

Na početno pitanje je li svjesztan da mu prijeti višegodišnja kazna, odgovara: “Prvo i prvo, otišao sam iz kompanije, a ušli su istražitelji u kompaniju, još uvijek prevrću papire. Ja sam otišao bez ijednog papira, a oni sad gledaju (…) doslovno svaki moj papir u zadnjih 30 godina. Zašto u tome nisu našli moje zapise, ugovore, sastanke, zapise… Javnost ima percepciju da sam ja uspio preko politike, uz pomoć političara. Postoji i percepcija da sam jako bogat, da imam puno para”.

“700 milijuna eura sam tad imao u Agrokoru. Sad će netko reći da sam nešto išao uzeti… Ja nemam veze s tim… Što mene to pitate. Mene da netko pita da sam ja nešto knjižio… to je nevjerojatno. Nisam znao za taj ugovor. Zar bih ja stvorio ovakvu kompaniju da sam čitao ugovore. To su službe radile. Da ja ne vjerujem pravnoj službi… Da ja svojim službama ne vjerujem… Nikad nijednu optužnicu nisam pročitao. Ja znam da sam sve uložio da bih razvijao i gradio…”, priča Todorić.

Upitan što je s plaćanjem fiktivnih savjetnika, Todorić odgovara da je to sramota hrvatskog pravosuđa i politike. “Oni su svoju najveću kompaniju išli uništiti. Vidite kako Mađari štite svoje, Nijemci…”, kaže.

Dodaje da je napravio konkurentne i senzacionalne kompanije. “Sam sam u jednom trenutku rekao – kako sam ja to napravio. Očito smo imali određene vještine, znanja…”, kaže, a na pitanje zašto se zaduživao odgovara: “Jer sam gradio Hrvatsku. Vi mene pitate za izvlačenje para. Morate shvatili da od Iloka, Baranje, Istre, Slavonije, Dubrovnika… da vidite koja smo čuda napravili. Ulagao sam u hrvatsku budućnost, tu su te pare”.

Upitan zašto je potpisao zahtjev za uspostavom izvanredne uprave, kaže kako je shvatio da je državni aparat protiv njega. “Povukao sam se, ali znao sam da nemaju ništa protiv mene. Uhapsili bi me isti čas da nisam potpisao”, izjavio je.

Smatra kako Fortenova nema budućnosti. “Kako nitko od vas to nitko ne razumije? To je kaos, oni sad za firmu ne mogu dobiti dvije milijarde. To je napravljeno na kriminalu… S kompanijom će to će se raspast u totalu, firme će se raspast, budućnost će se raspasti”, kaže Todorić.

Na pitanje boji li se ponovog odlaska u zatvor, odgovorio je: “Za što? Što bih se plašio? Ja idem do kraja, upamtite to”.

Komentiraj