Robert Anic/PIXSELL

Todorić podnio već treću kaznenu prijavu protiv Ramljaka

Odvjetnički tim Ivice Todorića podnio je već treću kaznenu prijavu protiv Ante Ramljaka, izvanrednog povjerenika Agrokora u ostavci, navodi N1.

Državnom odvjetništvu prijava je podnesena zbog, kako se navodi, zlouporabe položaja i ovlasti, te krivotvorenja isprava, ističe odvjetnički tim. Do tih su informacija došli pregledavajući revizorska izvješća, prema kojima su ustvrdili da ona nisu onakva kakvima ih je prikazivao Ramljak.

Odvjetnički tim tvrdi da revizor nije potvrdio gubitak od 18 milijardi kuna, kao i da Ramljak nije priznao vlasništvo nad tvrtkama kćerima Agrokora, iako je pribrojao dugove. Smatraju to opsanom intervencijom u financijskim izvješćima.

“To može dovesti do dalekosežnih posljedica, s obzirom da nema pravog utvrđenog stanja u Agrokoru, te smatramo da bi zaključivanje nagodbe na takvim nerelevantnim i nepouzdanim fiancijskim izvješćima moglo biti štetno. Zapravo se ne zna niti pravo stanje stvari i postavlja se pitanje da li se cijeli proces trebao odviti na način kako je do njega došlo”, izjavila je za N1 televiziju odvjetnica Jadranka Sloković.

Sloković je dodala da, nakon već ranije podnijete dvije kaznene prijave protiv Ramljaka, Martine Dalić i predsjednika Uprave Fonda Knigthead, ovu treću vide kao nastavak kaznenog djela kojeg je počinio jedan od troje navedenih.

Odvjetnički tim poručio je da nemaju informacije je li Državno odvjetništvo postupalo po ranije podnesenim kaznenim prijavama.

Komentiraj