HINA / Dario GRZELJ

TODORIĆ ‘Podnio sam tužbu Europskoj komisiji’

Ivica Todorić u četvrtak je na svom blogu objavio kako je zbog lex Agrokora podnio tužbu Europskog komisiji. NJegovu objavu u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Nažalost, zbog sporosti hrvatskih institucija, koje ne reagiraju na zastrašujuće posljedice neustavnog i nezakonitog Lex Agrokora , podnio sam tužbu Europskoj komisiji zbog nesuglasja Lexa sa zakonodavstvom Europske unije. Tužba je dostavljena i predsjedniku Europske komisije, a s njezinim ću sadržajem upoznati sve predsjednike vlada zemalja Europske unije kao i sve zastupnike Europskog parlamenta.

Međunarodni i hrvatski pravni stručnjaci koji su sudjelovali u pisanju teksta Tužbe, a iznimno su dobro upoznati s odredbama Lexa i okolnostima njegova donošenja, imaju nepodijeljeno mišljenje o teškom kršenju i Ustava Republike Hrvatske, ali i pravne stečevine Europske unije koju ie Hrvatska ugradila u svoje zakonodavstvo i obvezna ju je poštivati i provoditi. Na sam čin tužbe protiv Republike Hrvatske teško sam se odlučio, na njega sam, zbog kršenja mojih temeljnih ljudskih prava, bio primoran. I ne, to nije tužba protiv moje Domovine, ovo je tužba protiv jedne nerazumne politike i njezinih provoditelja, a protiv njih se nikada neću prestati boriti. Čim Tužba prođe urudžbene procedure u Europskoj komisiji, s njezinim ću sadržajem upoznati i hrvatsku i međunarodnu javnost”, napisao je.

Komentiraj