Todorić ‘Petrov me namamio da se sastanem s njim i Plenkovićem’

Screenshot/Dnevnik.hr

Ivica Todorić dao je intervju za Dnevnik Nove TV u kojem je istaknuo da se ne smatra bjeguncem.

“Mene traži hrvatska država, mi smo članovi Europske unije i ja postupam u skladu sa zakonima EU-a i ponašam se po tim pravilima. Činim sve što mi zakon Europske unije omogućava”, izjavio je Todorić.

“Ovdje sam zato što sam htio zaštititi svoje interese i saznati pravu istinu te tu istinu predočiti javnosti. S obzirom da sam uglavnom taj dio posla obavio, u svakom se slučaju vraćam u Hrvatsku, i to brzo”, otkrio je Todorić, dodavši da mu život u Londonu financiraju obitelj i prijatelji.

Todorić tvrdi da nema ništa s aferom Hotmail.

“Nemam ništa s mailovima, o njima sam saznao kao i ostala javnost, kroz objave u medijima. Apsolutno nisam znao za njih, nisam znao da su postojali, ali ako netko prati moje blogove i moje iznašanje činjenica i istine o Agrokoru, onda je mogao vidjeti da sam ja i ranije te činjenice, slične činjenice iznio”, rekao je Todorić.

Tvrdnju da je početkom prošle godine doaš u Vladu tražiti pomoć Todorić je nazvao “totalnom laži”. Todorić je izjavio da je “namamljen” da traži sastanak s Plenkovićem.

“Gospodin Petrov je mene u 5,6 navrata preko različitih osoba tražio da se sastane. Meni je već bilo neugodno, s obzirom da je on ipak bio predsjednik Sabora, da ne ispadne da sam ja sad neki frajer, ili ne znam što, ja cijenim institucije države, a pogotovo instituciju predsjednika Sabora, i onda, s obzirom da njega nisam poznavao, ni premijera nisam poznavao, nisam nikoga poznavao, onda sam nazvao premijera, da ne bi ispalo da idem k jednomo pa drugom, i rekao mu da me gospodin Petrov zove i da ako on ima termin, da bih ja onda volio da se možda s obojicom nađem”, tvrdi Ivica Todorić.

Komentiraj