Ivica Todorić ne ide u pritvor, ali su mu postrožene mjere opreza, odlučeno je u ponedjeljak na londonskom sudu.

“Gospodine Todorić, puštam vas pod uvjetom da se svaki dan javljate na policiju, vani smijete biti samo do 21h navečer. Naredila sam vaše izručenje, imate 7 dana za žalbu”, kazala je sutkinja, kako javlja N1.

Podsjetimo, sutkinja na Westminster Magistrates Court objavila je u ponedjeljak kako će Ivica Todorić biti izručen Hrvatskoj. Sutinja je kazala kako nije uvjerena da se Todorića politički proganja. “Nema političke motivacije za progon”, kazala je.

Nema prepreka za izručenje Todorića Hrvatskoj

Todorić je uhićen 7. studenog prošle godine temeljem europskog uhidbenog naloga koji je raspisala Hrvatska, a istog dana je pušten na slobodu uz jamčevinu od sto tisuća funti i mjere opreza.

Todorić i još 14 ljudi pod istragom su u Hrvatskoj zbog slučaja Agrokor. Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo od 18. listopada prošle godine vodi istragu protiv Todorića zbog sudjelovanja u nezakonitom pribavljanju jedne milijarde i 142 milijuna kuna u slučaju Agrokor. Uz Todorića, istragom su obuhvaćeni njegovi sinovi Ante i Ivan te 12 Agrokorovih menadžera i revizora.

Komentiraj