TODORIĆ: “Ne treba meni odvjetnik”

Suđenje bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću za izvlačenje 1,2 milijuna eura iz Agrokora nastavljeno je danas na Županijskom sudu u Zagrebu, na koji je Todorić došao bez odvjetnika, tvrdeći da mu “ne treba”, javio je N1.

Todorić, zajedno s Antom Huljevim, Piruškom Canjugom i švicarskom državljankom Nicole de Rossi, optužen je za izvlačenje 1,2 milijuna eura iz Agrokora, te da je taj novac završio na računu švicarske tvrtke Sigman Invest AG.

Todorić niječe krivnju, kao i njegovi suoptuženici, a posljednja rasprava početkom ožujka odgođena je jer je Todorić ostao bez odvjetnika.

Uoči te rasprave Todoriću su punomoć otkazali dotadašnji odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. Stoga mu je sud, iako se Todorić zdušno bunio, odredio odvjetnike po službenoj dužnosti, Ljiljanu Planinić i Željka Žganjera, koji bi ga trebao zastupati u velikoj aferi Agrokor koja je, tvrdi N1, “zapela u bespućima hrvatskog pravosuđa”.

Istraga protiv Todorića i još 14 osoba koje se sumnjiče da su Agrokor oštetili za 1,2 milijarde kuna, pokrenuta je u listopadu 2017.

Komentiraj