Todorićevi branitelji imali su dva argumenta temeljem kojih su tražili da se njihovog klijenta pusti na slobodu. Prvi je bio da nema opasnosti od bijega, a drugi – pozivanje na hrvatsko pravosuđe i odluku o puštanju na slobodu svih osumnjičenika.

Kako doznaje N1, Todorićev britanski tim upravo je temeljem ove odluke hrvatskog pravosuđa i tvrdnjom da i hrvatski sud smatra da nema opasnost od utjecaja na svjedoke, “pobijedio” na jučerašnjem ročištu na kojemu je tužitelj tražio zadržavanja Todorića u pritvoru zbog – opasnosti od bijega.

Todorićevi branitelji i tu su argumentaciju uspjeli odbaciti tvrdeći da se njihov klijent dobrovoljno pojavio na policiji te da je poznata njegova londonska adresa.

No, sudac je ipak Todoriću odredio zaštitne mjere, no i one mogu biti ukinute već za mjesec dana. Naime, Todorić mora svaki dan od ponoći do tri sata ujutro nositi sigurnosnu narukvicu te se mora triput tjedno javljati u policijsku stanicu. Nakon mjesec dana može tražiti ukidanje i tih mjera. Izrečena mu je i jamčevima o 100 tisuća funti koju još nije uplatio, oduzeta mu je putovnica, kao i njegovoj je supruzi. Kako piše N1, ona može ako kao dokaz priloži povratnu kartu svoju putovnicu dobiti natrag te otputovati, a po povratku se mora javiti opet na policiju.

Podsjetimo, Todorić se jučer ujutro prijavio u policijsku postaju u Londonu, popodne je izveden pred suca koji ga je pustio na slobodu i zakazao novo ročište za 10. travnja iduće godine gdje će se odlučivati o izručenju.

Komentiraj