HINA

TODORIĆ ‘Kako Jandroković zna da će DORH pokrenuti istragu?’

Ivica Todorić u samo nekoliko sati imao je dvije objave na blogu. U prvoj je objavi napravio usporedbu Konzuma i Lidla, a u drugoj se osvrnuo na riječi Gordana Jandrokovića.

Todorić se pita kako je moguće da će DORH pokrenuti istragu.

“Nakon jučerašnjeg, subotnjeg sastanka u Vladi, a kojem su nazočili premijer, ministri Božinović i Dalić te predsjednik Sabora Jandroković, dogodila se izjava gospodina Jandrokovića koja duboko podriva stupove pravne države.

Naime, gospodin Jandroković je rekao kako će saborsko istražno povjerenstvo prestati s radom kada DORH pokrene istragu. Kako Jandroković zna da će DORH pokrenuti istragu? Ima li i on informacije koje nikako ne bi smio imati? Ne želim vjerovati da je tema jučerašnjeg sastanka u Vladi bilo postupanje DORH-a, no ova me Jandrokovićeva izjava, nažalost, demantira.

Nevjerojatno je da ljudi iz izvršne i zakonodavne vlasti komentiraju i najavljuju postupanje neovisnih pravosudnih institucija. Model je očito jasan- medijskim linčem i neodgovornim izjavama najviših dužnosnika Vlade i Sabora stvorena je atmosfera osude bez suđenja, krivnje bez postupka, u kojoj su izvršitelji i tužitelji i suci. Cilj je jasan- sakriti vlastiti kriminal koji je ozakonjen neustavnim Lex Agrokorom, no istina će, ipak ugledati svjetlo dana, a odgovorni i iz Vlade i izvanredne uprave Agrokora koji sudjeluju u nečasnim radnjama, morat će odgovarati”, napisao je Todorić.

Komentiraj