Odvjetnica Ivice Todorića Jadranka Sloković u četvrtak je posjetila svog klijenta u Remetincu. Kaže da je s Todorićem sve u redu i da se na ništa ne žali.

Odvjetnica je ponovila kako smatra da nema uvjeta za produžavanje istražnog zatvora jer su ispitani svi svjedoci, a jedan koji nije trenutno je nedostupan pravosuđu. “Imam informaciju da je DORH odustao od njega. Ako je on nedostupan DORH-u, apsolutno je neshvatljivo reći da mi možemo do njega”, kaže Sloković.

Sloković kaže kako će Todorić, ukoliko sud tako odredi, ponuditi jamčevinu, ali dodaje i kako opasnost od bijega ne postoji. “Treba riješiti ima li osnova za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega. On nije pobjegao, on se zatekao u Engleskoj. Smatramo da je koristio svoje pravo, nije se skrivao nijednog trenutka, znala se njegova adresa i nije nastojao izbjeći ovaj postupak”, istaknula je.

Odvjetnica Ivice Todorića nešto prije 14 sati stigla je na Županijski sud. “Moram vidjeti kad će biti ukidanje istražnog zatvora, odnosno odlučivanje o istražnom zatvoru”, rekla je kratko novinarima.

Ročište bi, kako javlja N1, trebalo biti održano danas od 16:30 sati, a na njemu bi se trebao pojaviti i Ivica Todorić.

Komentiraj