Todorić: ”Dalićku sam potjerao iz sobe, a Agrokor mi nije platio ni ručak”

Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora, obratio se u ponedjeljak medija nakon ročišta na sudu. Kazao je, prenosi Dnevnik.hr, da je optužnicu dobio te kako je ona ‘smeće’.

“Neću se braniti, nema uopće šanse. U međuvremenu će se razjasniti stvar oko Agrokora, vidjet će se tko je to napravio, izaći će dokumenti i dokazi. Imam nekoliko stotina dokaza. Imam dokaze da se zločinačka organizacija koju je postavio Plenković napravila plan prije nego sam došao na sastanke kod njih”, rekao je Todorić i dodao da ima vladin plan u kojem piše da on treba otići kod bilježnika i bez naknade dati trećoj osobi firmu.

“Oni su mene došli ucijeniti. Htjeli su prije zakona da im privatno dam firmu. Potjerao sam Dalićku iz sobe, nisam htio na to pristati. Rekli su da ako ne predam firmu, onda će napisati zakon”, rekao je.

Todorić kaže i da vodi jedan spor u Americi te će dva spora početi u Engleskoj. “Sve će se saznati, a onda će se saznati jedna tragedija Hrvatske i zato što takvi i na taj način upravljaju državom u ovom smo stanju u kakvom jesmo”, kazao je pa nastavio:

“Dalićka je došla k meni 16. 3. i rekla potpiši. Dan prije nego što je došla u novinama je izašlo da nisam platio porez, svi su to mediji objavili, došla me prestrašiti da bih ja potpisao”, rekao je Todorić i nastavio: “Oni su mislili da sam ja pokrao novac, da ću se prestrašiti. Ali naišli su na čovjeka koji nije uzeo ni jedan cent. 30 godina sam bio direktor kompanije naše u Švicarskoj, 30 godina dva odvjetnika su sa mnom u upravi, zezali su me za jedan franak da sve bude u redu. Imali smo kontrole, uvijek pozitivno, radili smo prema njihovim pravilima. Sad oni vele da nešto nije u redu u drugoj državi”.

Tvrdi da je na svaki svoj trošak platio porez te da mu u 30 godina Agrokor nije čak platio ni ručak, već je sve išlo iz njegova džepa. “Uživam u ovome sada što radim, borim se da se uništi jedno zlo koje imamo u državi, i uništit će se”, zaključio je Todorić.

Todorić na sudu nije želio iznositi obranu ni odgovarati na pitanja

Komentiraj