todorić youtube screenshot

Todorić: “Car je gol!”

Ivica Todorić objavio je novi post na blogu u kojem se osvrnuo na sjednicu Odbora za gospodarstvo i odgovore Martine Dalić i Ante Ramljaka, poručivši da je Martina Dalić napisala protuustavan zakon, Lex Agrokor.

Todorić je iznesao mišljenje kako je Vlada potvrdila da nema više manevarskog prostora te da vodi i sebe i Agrokor u propast. “Danas kad je sjednica završena možemo ustvrditi da je njihova zabrinutost i dvoumljenje bilo više nego opravdano. Na štetu Vlade RH, na istoj je pred javnost iznesen niz novih činjenica koje će vrlo brzo rasvijetliti istinu i samim tim imati dalekosežne posljedice za Vladu RH. Ispred Vlade RH još jednom je istupila potpredsjednica Dalić. Ponovo je lagala hrvatsku javnost, bila je bahata i još jednom je potvrdila netransparentnost”, napisao je Todorić.

“Angažiraju se vlastite bivše tvrtke. Ide se u dogovore prije nego što je zakon uopće napisan sa nekim učesnicima koji će imati ključnu ulogu u čitavom procesu reorganizacije. Tu je toliko netransparentnosti da se običan čovjek koji uopće nije pravnik pita što je to? Teško je, pogotovo nama koji znamo nešto o stečajnom pravu, gledati kako se nastupa sa pozicije moći i vlasti i misli da mi svi ne znamo o čemu je riječ!”, citirao je Todorić Jasnicu Garašić, profesoricu Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dodajući kako je, s obzirom na to što je Garašić izjavila teško protumačiti izjave Martine Dalić na sjednici Odbora.

Nadalje, Todorić postavlja pitanje kako predsjednik Vlade može dopustiti takvo poniženje hrvatskih institucija i vrijednosti, zaključivši kako to “ne može dobro završiti”.

 Todorić u blogu također ističe kako je Dalić kao potpredsjednica Vlade napisala “Zakon koji je protuustavan, Zakon kojim se nacionalizira imovina u 21. st., Zakon koji je prilagođen onom koji ga pišu, Zakon pogodan za epsku pljačku, Zakon koji poništava Republiku Hrvatsku kao pravnu državu, Zakon koji je mimo svih pravnih propisa i ne štiti pojedinca.”

Todorić najnoviju objavu završava s mišljenjem da se Dalić i Ramljak nisu uspjeli obraniti od optužbi, te kako je na Odboru izneseno dovoljno novih činjenica da se radi o kriminalnom djelovanju kao i načinu na koji se djelovalo, zaključivši post s riječima:

“DOLAZAK DO PRAVE ISTINE VEZANE UZ AGROKOR VIŠE NITKO NE MOŽE SPRIJEČITI.CAR JE GOL”.

Komentiraj