Bivši čelnik koncerna, koji se trenutno nalazi u Londonu, svoj je odvjetnički tim osnažio još jednim uglednim odvjetnikom, stručnjakom za izbjegavanje izručivanja iz Engleske, Michaelom O’Kaneom, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Jesu li hrvatski istražitelji stupili u kontakt s Ivicom Todorićem zasad još nije poznato.

Ako se Todorić ne bi javio hrvatskim istražiteljima ili ako se odbije vratiti u Republiku Hrvatsku, hrvatski istražitelji nemaju drugog izbora nego pokrenuti europski uhidbeni nalog.

Kad bi hrvatski sud zatražio od suda u Engleskoj izručenje, o tome bi odlučivao engleski sud na kojem bi Todorić mogao pokušati dokazati da u Hrvatskoj neće imati pošteno suđenje.

Ivicu Todorića državno odvjetništvo tereti radi pribavljanja protupravne imovinske koristim, odnosno da je u temeljnim financijskim izvještajima Agrokora poslovanje i financijski položaj tvrtke prikazao uspješnijim od stvarnog rezultata. Bivši čelnici kompanije, ali i suradnici iz revizorske kuće, pritom su mu navodno omogućili prikazivanje pozitivnih poslovnih rezultata.

Podsjetimo, u Državnom odvjetništvu u utorak, tužitelji su ispitivali osumnjičene u akciji Agrokor, sve redom visokorangirane menadžere i bliske suradnike Ivice Todorića. Svi oni u srijedu u podne idu pred suca istrage koji će im odrediti pritvor.

Komentiraj