“To je politički odabir male stranke”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Nakon završetka Aktualnog prijepodneva u Saboru, premijer Andrej Plenković ogdovarao je na pitanja novinara. “Počela je nova sjednica Sabora, rekao bih u dosta uobičajenom, normalnom tonu bez nekih velikih tenzija. Glavne teme su bili Slavonski Brod, elementarne nepogode, klimatske promjene, krizno upravljanje u tim situacijama… Važno je da jačamo sve mehanizme domovinske sigurnosti”, osvrnuo se na današnje Akrualno prijepodne Plenković.

Na pitanje hoće li HDZ-ovi zastupnici o ratifikaciji istanbulske konvencije glasati po savjesti, premijer kaže: “Igra se na strahove i bojazni ljude smo adresirali na precizan i adekvatan način. S mog kuta gledanja napravili smo sve da za onoga kojega je strah ne treba biti strah. To znači da su ljudi pod pritiskom”, rekao je Plenković, a na novinarsko pitanje pod čijim su to pritiskom, rekao je: “Vi pratite, vas. Sve pratite, sve znate”.

Potvrdio je da neće biti sankcija za one HDZ-ove zastupnike koji neće glasati za ratifkaciju. “HDZ je dmeokratska stranka, vodi raspravu. O nekim pitanjima očito neki imaju čvršće stavove, neki su pod pritiskom, neki imaju etičke dvojbe”, objasnio je.

Komentirao je i istupanje Hrvoja Zekanovića i hrasta iz vladajuće koalicije: “Mislim da ovo nije iznenađujuće. To je politički odabir male stranke koja se bavi s dvije teme ne bi li bila vidljiva”, kaže Plenković.

Komentiraj