Ministrica gospodrstva Martina Dalić komentirala je u petak jučerašnji sastanak s Antom Ramljakom, izvanrednim Vladinim povjerenikom za Agrokor.

“Sve tvrtke koje su angažirane kao savjetnici u Agrokoru, objavljena su njihova imena prije više mjeseci. Prazno političko lamentiranje, prebrojavanje savjetnika po nacionalnoj osnovi neće resturkturirati Agorkor i sačuvati radna mjesta. Politički cirkus koji se radi je vezan uz činjenicu da su s propašću Agrokora propali i brojni politički odnosi. To je pokušaj da se zaustavi restrukturiranjem pretvaranje Agrokora u normalno funkcionirajuću kompaniju”, rekla je Dalić.

Dodala je da se od samog početka dio politike i ‘političkih eksponenata’ angažiran na zaustavljanju ovog procesa. “Ja ću zajedno sa svima koji na ovom procesu rade učiniti sve što mogu, sve što je u mom znanju da se proces nagodbe završi da Agrokor i sve tvrtke i vjerovnici nastave živjeti i raditi”, kazala je Dalić.

Upitana ima li povjerenja u Antu Ramljaka, odgovorila je: “Vjerovničko vijeće nadzire rad izvanredne uprave, odobrava sve materijalne odluke izvanrednog povjerenika i očitovalo se da podržava rad uprave, savjetnika i podcrtalo njihov dopinos cijelom procesu. Ja tome nemam više ništa dodati. Vjerovnici su oni koji upravljaju procesom. U cijelom ovom cirkusu zaboravlja se da Agrokor ima više od 57 miliajrdi kuna duga, duga koji je stvorila bivša uprava, bivši vlasnik, dobavljače koji su grcali u neplaćenim računima, koji su bili taoci Agrokoreve veličine. To je suština ovog procesa – restrukturirati Agrokor. Sve ostalo je skretanje pozornosti, političko lamentiranje”.

Kazala je i kako nema razloga dovoditi u pitanje rad savjetnika, sve dok je vjerovničko vijeće zadovoljno radom izvanredne uprave, prenosi N1.

Komentiraj