Tko će naslijediti Marina Pucara na čelu prehrambenog diva Podravka?

S obzirom na to kako je prerano preminuli Marin Pucar iza sebe ostavio Podravku sa sjajnim rezultatima i dobrim temeljima, od novog rukovodstva očekivanja su velika, prenosi Večernji list, osobito zbog nedavnih događaja – razornih potresa i pandemije koronavirusa – koji su hrvatsko gospodarstvo stavili na veliku kušnju.

Premijer Andrej Plenković je na tu temu već razgovarao s čelnikom Hrvatske gospodarske komore Lukom Burilovićem, doznaje Večernji list. Burilović bi trebao ostati počasni predsjednik HGK, ako preuzme vodstvo Podravke. Burilović je u svojoj karijeri bio na funkcijama predsjednika Uprave Sladorane i pomoćnika ministra poljoprivrede Petra Čobankovića. Osim s Burilovićem, razgovaralo se i s Martinom Dalić, bivšom ministricom gospodarstva i potpredsjednicom prošlog saziva Vlade Andreja Plenkovića, koja je smijenjena na vrhuncu krize u Agrokoru. Njezino imenovanje na čelu Podravke moglo bi biti politički uteg Plenkovićevoj Vladi, smatraju neki.

Martina Dalić u nedjelju je, tek u šali, poručila kako na pitanja novinara “samo dužnosnici moraju odgovarati nedjeljom, a ona to srećom nije”, prenosi Večernji. Nagađa se kako bi sadašnji član Uprave za financije Davor Doko s ostalim članovima trenutne postave Uprave trebao ostati na vlasti do veljače kada im ističe mandat.

Tko će preuzeti vodstvo Podravke moglo bi se znati već u četvrtak, a prema dosadašnjim pregovorima najizglednije je kako će tu funkciju preuzeti direktor Cromarisa, Goran Markulin čija kompanija i u ovim izazovnim vremenima ruši rekorde po rastu prihoda i prodaji ribe. Konzultant Dragan Munjiza navodi kako je njegova prednost to što je u jednom razdoblju već bio član uprave Podravke, a sada ima iskustvo menadžera Adrisa.

Konzultantica za prehrambenu industriju Zvjezdana Blažić istaknula je kako novi predsjednik Uprave Podravke koji dolazi nakon Pucara ima odlične rezultate i stabilnu poziciju na tržištu. “Markulin se dokazao izuzetnim rezultatima u razvoju vrlo inovativne kompanije, vodi brojne investicije, razvija poslovanje na zahtjevnim europskim tržištima, a osim rezultata ima i sjajne menadžerske vještine. No, konačni izbor je u rukama NO-a Podravke”, izjavila je Zvjezdana Blažić za Markulina, kojeg mnogi zazivaju.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren ne želi spominjati imena. “Osoba s iskustvom u korporativnom upravljanju te osoba koja ima domaću komponentu i koja je puno više od gospodarskog subjekta u kojemu država ima udjele je Markulin”, istaknuo je Koren i dodao da na čelo Podravke trebala doći kompetentna osoba koja će garantirati povećanje zaposlenosti i daljnji razvoj kompanije.

SDP-ov gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić kazao je da su za Pucarom ostali veliki projekti u pripremi te se nada kako će ih njegov nasljednik i nastaviti.

Komentiraj