Patrik Macek/PIXSELL

TKO ĆE BITI U DELEGACIJI? Hrvatska raste dolazi na sastanak Mosta i HDZ-a

Koalicija Hrvatska raste odazvat će se sutrašnjem sastanku Mosta i Domoljubne koalicije, potvrđeno je Hini u četvrtak iz SDP-a, u kojemu se nije moglo doznati tko će u ime koalicije sudjelovati na sastanku, s obzirom da je predsjednik stranke Zoran Milanović u Bruxellesu.

Na unaprijed dogovoreni sastanak Mosta i HDZ-ove Domoljubne koalicije, Socijaldemokratsku partiju je pozvao čelnik Mosta Božo Petrov.

“Sutra u 12 sati imat ćemo sastanak s onom prvom stranom koja je pristala. Druga strana ako se želi priključiti sastanku, pozvani su”, izjavio je Petrov novinarima u Metkoviću te poručio kako više neće biti odugovlačenja te kako će “ili u utorak biti poznat mandatar ili idemo na nove izbore”.

Sastanak s HDZ-om Most je dogovorio nakon što je Glavni odbor SDP-a odbio, a HDZ “uvjetno prihvatio” njihov prijedlog tripartitne vlade predvođene nestranačkim premijerom.

Iz Mosta su poručili kako nastavljaju pregovore samo s jednom stranom, ali i kako ostavljaju otvorena vrata i SDP-ovoj koaliciji Hrvatska raste, na što im je Milanović poručio kako je SDP spreman razgovarati i o suradnji s dijelom Domoljubne koalicije i o Boži Petrovu, ali i o nestranačkoj osobi kao o mogućem mandataru za sastavljanje nove vlade.

Komentiraj