Tjerali ženu da prosi svaki dan, za manje od 700 isprošenih kuna bi je tukli

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu u utorak je izvijestilo da se provodi istraga protiv četvero ljudi koji se terete da su tjerali ženu da prosi svaki dan u Zagrebu i daje im novac.

“Osumnjičena 50-godišnjakinja, 27-godišnjakinja, 50-godišnjak i 24-godišnjak tereti se da su od prosinca 2020. do 17. veljače 2021. iskoristili tešku materijalnu situaciju jedne žene, a u zamjenu za stanovanje, naredili su joj da prosi na području grada Zagreba. Novac koji je dobila prošenjem su joj uzimali”, priopćio je DORH.

Ženu su oblačili u potrganu odjeću i dali joj karton za prošnju. Isprošeni novac svakodnevno je morala predavati osumnjičenima, a tukli bi ju ako bi prošnjom skupila manje od 700 kuna.

“Kako bi izbjegla daljnje verbalne i fizičke napade okrivljenika, žena je 20. siječnja 2020. uspjela pobjeći. Početkom veljače 2021. godine su je u gradu susreli 50-godišnjakinja i 24-godišnjak, te su je ponovno verbalno i fizički napali i zatražili da se vrati u njihov stambeni prostor gdje su je nastavili prisiljavati da za njih prosi i predaje im isprošeni novac. U strahu, uz verbalno i fizičko nasilje, ona je i dalje činila”, izvijestio je DORH.

Žena je ponovno uspjela pobjeći 17. veljače, a tom ju je prilikom sustigao 24-godišnjak koji ju je pretukao i nanio joj brojne tjelesne ozljede.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložilo određivanje istražnog zatvora protiv svih četvero okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je on usvojio, a utvrdi li im se krivica, za kazneno djelo trgovanje ljudima predviđena je kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina.

Komentiraj