Bogatstvo se u Slavoniji oduvijek mjerilo veličinom srca.

Gosti su se tretirali kao kraljevi, a iz ovog dijela Hrvatske nitko nikada nije otišao gladan. Svako jelo priprema se i poslužuje s puno ljubavi. Plodna slavonska ravnica oduvijek je hranila njezine stanovnike, a područje požeške kotline još su stari Rimljani zvali Vallis Aurea ili Zlatna dolina. Ako ste gurman i ljubitelj vina, osobito graševine koja je u svijetu proslavila Hrvatsku, Požeško-slavonska županija neiscrpan je izvor inspiracije.

Eno-gastro manifestacija ‘Tjedan okusa zlatne Slavonije’, prava je prigoda da se u to i uvjerite. Posjetite li ovu županiju od 04. do 11. studenog, u sedam ugostiteljskih objekata moći ćete uživati u tradicionalnim jelima po promotivnim cijenama.

“U tom tjednu ugostitelji s područja županije kreirali su dva atraktivna menija. U manifestaciju se uključilo sedam poznatih objekata: Zlatni lug, Stari fenjeri, Vila Stanišić i Grgin dol iz Požege, Čiča Mata iz Velike, Schon Blick iz Vetova i Klas iz Pleternice. Ovo je idealna prigoda da kušate podolca, prežganu juhu i vinogradarski ćevap, otkrijete što su to pišingeri, taranica, tačkrle ili cicvara… To je samo mali dio bogate gastronomske tradicije naše županije“, istaknula je Ivona Odvorčić Kahanek, iz Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

Vrhunac manifestacije očekuje se u vikendu kada se slavi Martinje, jer je upravo Požeško-slavonska županija poznato vinsko odredište. Više od trideset vinarija na tri vinske ceste – Vinogorje Požega-Pleternica, Vinogorje Kutjevo i Vinogorje Pakrac, povezane su programom TZ Požeško-slavonske županije ‘Slavonski puti’ u jedinstveni turistički doživljaj.

www.tzzps.hr

https://www.facebook.com/Turisti%C4%8Dka-zajednica-Po%C5%BEe%C5%A1ko-slavonske-%C5%BEupanije-405574532816681/

Komentiraj