Pixabay

Tjedan Japana od 2. do 5. ožujka

Kulturna manifestacija Tjedan Japana, koju organizira Veleposlanstvo Japana s ciljem promocije japanske kulture u svijetu, održat će se od 2. do 8. ožujka u hotelu Westin u Zagrebu a uključuje bogat program predavanja, radionica, izložbi, koncerata i gastronomske ponude.

Program Tjedna Japana otvorit će u subotu 2. ožujka u Kristalnoj dvorani Hotela Westin prezentacija o turizmu u Japanu. Do 8. ožujka, bit će upriličeno i predstavljanje Olimpijskih igara u Tokiju 2020, predstavljanje japanskih festivala (u suradnji s Makoto hrvatsko japanskim društvom), te kratki prikaz zlatnog doba japanskog filma.

Održat će se i mini koncert taiko bubnjeva, koto mini koncert, te nekoliko predavanja i radionica, kao i demonstracija ceremonije čaja, uz degustaciju.

U sklopu programa, u suradnji s Matejom Meštrovićem i ansamblom Expresto te Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet, održat će se humanitarni koncert prijateljstva Japan-Hrvatska.

U suradnji s Gyoza Sake Barom i kuharom rezidencije veleposlanika Yasuyukijem Ikemotom bit će organizirana i demonstracija i degustacija japanske hrane, a u sklopu Tjedna Japana, od 2. do 9. ožujka, u restoranu Kaptol nudit će se japanski menu.

Ostala događanja za vrijeme trajanja Tjedna Japana uključuju i izložbe Hina lutaka, bonsaija (u suradnji s Bonsai udrugom Zen), origami radova (u suradnji s Hrvatskim origami društvom), japanskih grafika (u suradnji s Japan Print Association), te izložbu japanske kaligrafije.

Manifestacija se održava u organizaciji Veleposlanstva Japana, u suradnji s hotelom The Westin Zagreb.

Komentiraj