Tisuće prosvjednika zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću poručilo “Dosta je!”

Desetak tisuća građana okupilo se u subotu na Trgu bana Jelačića na prosvjedu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pod nazivom “Dosta je”.

Prosvjed protiv “klijentalističkog sustava koji guši i devastira Zagreb”, organiziraju Udruga Siget, Zelena akcija i Pravo na grad, zahtijevajući odlazak zagrebačkog gradonačelnika. Organizatori ističu kako gradonačelnik Bandić za “svoje ortake” čuva projekt Manhattan i vrijedna gradska zemljišta, a stanovnike Zagreba ostavlja da se “guše u smeću” čiji odvoz je trebao drastično poskupiti. Na trećem prosvjedu protiv Bandića najavljeno je da će se organizirati prosvjedi sve dok on ne ode s dužnosti gradonačelnika.

“Smeće jedno neustavno”, “Truje nas, pljačka nas, naš gradonačelnik”, “Stavi pravu stvar na pravo mjesto, u Remetinec”, “Institucije su stup korupcije”, ” I trgovina utjecajima je korupcija”, samo je dio transparenata kojim građani Zagreba ‘kite’ gradonačelnika Bandića.

Iva Marčetić iz Prava na grad naglasila je kako prosvjedom poručuju da je dosta Bandićevog načina vladanja Zagrebom. Dodaje kako Pravo na grad i Zelena akcija na to upozoravaju zadnjih 10 godina, pozivajući Bandića da odstupi s gradonačelničkog mjesta jer radi gradu štetu.

Atmosferu sa prosvjeda možete pogledati na snimkama Nacionala.hr.

“Osobno ne želim ništa loše fizički da se dogodi Bandiću, osim da završi u zatvoru. Bandića mi plaćamo, on je naš zaposlenik. Zašto trpimo nekvalitetnog zaposlenika već 20 godina? Dosta je, dosta je! Otkaz!”, rekla je Marina Orsag, voditeljica prosvjeda.

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je novinarima u vez s tim prosvjedom rekao kako je to demokratsko pravo prosvjendika i poručio da dok neki “fućkaju, neki delaju”. “Demokratsko je pravo prosvjednika da prosvjeduju a demokratsko pravo gradonačelnika da radi”, istaknuo je Bandić te dodao kako “uvijek neki prosvjeduju i fućkaju a neki delaju, i tako će biti i ubuduće”.

“Odlazi! “, poručili su prosvjednici  gradonačelniku.

Komentiraj