Tin Srbić nakon srebra: “Iz takvih uvjeta, protiv ovakvih zemalja i sustava osvojiti medalju je nevjerojatno”

Gimnastičar Tin Srbić u utorak je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio srebrnu medalju na preči.

“Teško mi je uopće govoriti puno, presretan sam i preponosan. Kad sam vidio kako teče finale, nije baš bilo bajno, puno je gimnastičara padalo sa sprave. Bilo je dosta napeto, ali rekao sam sam sebi ‘sad ili nikad, ideš na sve’ i evo, ispalo je za mene sve. Ova srebrna medalja sve mi znači”, poručio je Srbić za HRT.

Dodao je da je, kad je stigla ocjena, znao da će to biti medalja. “Nikad ne znaš točno kakav su kriterij suci uzeli, ali sudili su jako dobro. Prezadovoljan sam ocjenom, da sam možda saskok još ukopao, bilo bi 15.000, bilo bi još bliže Japancu, ali u toj situaciji nisam mogao bolje, dao sam svoj maksimum”, poručio je naš srebrni gimnastičar.

Srbić je osvojio drugu medalju u gimnastici za Hrvatsku, nakon bronce Filipa Udea 2008. iz Pekinga. “Iz takvih uvjeta i protiv ovakvih zemalja protiv kojih se borimo, protiv takvih sustava osvojiti olimpijsku medalju je nevjerojatno. Da, druga je u hrvatskoj povijesti, mogu samo reći ‘Fićo, sorry, napokon sam bolji od tebe'”, rekao je Srbić.

 

Komentiraj