Tin Srbić nakon godinu dana ponovno na natjecanju

Hrvatska reprezentacija u sportskoj gimnastici otputovala je u mađarski grad Szombathely koji je od petka do nedjelje (2-4. listopada) domaćin turnira Svjetskog kupa.

Nakon što su u utorak i srijedu dobili potvrdu dva negativna testa na COVID-19 unutar 48 sati, što je uvjet Mađara za nastup na ovom turniru, na put su otišli Tin Srbić (preča), Filip Ude (konj s hvataljkama), Robert Seligman (konj s hvataljkama), Tijana Korent (preskok), Christina Zwicker (greda, tlo) i Tina Zelčić (greda).

“Brinuo sam se jedino da mi test ne pokaže pozitivno, a da mi nije ništa i da moram sjediti doma”, kazao je aktualni viceprvak svijeta i Europe na preči Tin Srbić kojemu će ovo biti prvi međunarodni nastup nakon godinu dana.Naime, Tin je posljednji put nastupio još 13. listopada 2019. kada je u Stuttgartu osvojio svjetsko srebro. Međunarodne nastupe imali su tek Seligman i Ude u veljači na SK u Melbourneu, te Korent i Ude na SK u Bakuu u ožujku. Nakon toga je zbog pandemije COVID-19 cijeli gimnastički svijet je stao.

“Spreman sam. Mislim da je i ostatak reprezentacije. Imali smo naše interno natjecanje,odradili smo 2 kola CRO-GYM lige i vidio sam da svi odlično treniraju, pogotovo Ude i Seligman. Ja sam stvarno spreman kao da idem na svjetsko prvenstvo. Radit ću vježbu koja će biti jačine koju sam radio na SP-u u Stuttgartu kada sam bio srebrni. Nećemo ovaj put ići na još jače vježbe, iako njih radim na treningu. Nema smisla, prvo je natjecanje. Zaželio sam se, jedva čekam da odradim vježbu. Iako, čak mi je bilo i dobro ovih pola godine tog psihičkog odmora, bez natjecanja i pritiska. Nekako ne osjećam kao da sutra počinje natjecanje. Ne dolaze vježbači koji su iz najvećeg ranga, ali ima nekoliko nas koji smo stvarno dobri. Nije baš da će biti konkurencija da se ne moram uopće brinuti hoću li biti prvi ili ne, nego ću morati odraditi svoje jako dobro da bih uzeo zlato”, poručio je Tin koji iz Szombathelyja ima broncu iz 2016. godine.

Kvalifikacije svih šestero hrvatskih predstavnika na rasporedu su u petak, dok su finala u subotu i nedjelju od 15 sati.

Komentiraj