TikTok i Snapchat ne žele biti dio političkih i drugih optuživanja

Unsplash/camilo jimenez

Društvene platforme TikTok i Snapchat ne žele biti dio političkih i drugih optuživanja. Kevin Mayer, izvršni direktor platforme TikTok, se ovaj tjedan obratio javnosti zbog kritike od strane medija, organizacija, pojedinaca i nekih državnih vlada, koje su zabranile ovu aplikaciju.

Ponovio je kako tvrtka ima središte u Kini, no nije povezana s kineskom vladom i nema političke ciljeve. Platforma je omiljena kod mladih, a Mayer je naglasio kako se ne bavi ciljanim političkim oglašavanjem. TikTok je u ožujku najavio ovorenje Centra za transparentnost s ciljem informiranja javnosti o načinu funkcioniranja.

Centar u obliku foruma će imati sjedište u Los Angelesu. Pandemija koronavirusa je zaustavila projekt, no službene vlasti i institucije imaju pravo na uvid u način odnosa prema sadržajima i izvorima te kako se koriste mjere sigurnosti.

Kompanija Snap Inc. je ovaj tjedan objavila svoje godišnje izvješće Citizen Snap Report o različitosti, zajednicama i ekološkim aktivnostima.

Žene su činile 32.9 % radne snage tvrtke u 2019. godini, ali nalaze se samo na 30 % viših pozicija. Afroamerikanci i latino radnici čine 4.1 % i 6.8 % od ukupnog broja zaposlenika. Prošle godine broj novih afroameričkih i latino radnika je povećan za neznatan postotak, manji od 0.6 posto.

Mobilna aplikacija Snapchat namjerava mijenjati ove brojke u budućnosti.

Komentiraj