Tijekom pandemije zabilježen porast u konzumaciji jela na biljnoj bazi

Autor:

Marko Lukunic/PIXSELL

 

Tijekom pandemije virusa COVID-19 zabilježen je porast u konzumaciji povrća, sireva i jela na biljnoj bazi, piše cgtn.com.

To nije samo trend u Aziji, već je u nekim dijelovima svijeta  došlo do manjih nestašica mesa te su i oni, koji inače češće kozumiraju meso, imali na jelovniku više povrća.

Tvrtka za istraživanje tržišta Euromonitor je objavila analizu kako bi do 2023. godine tržište vegetarijanske hrane u Kini moglo doseći 12 milijardi dolara. To samo potvrđuju druga istraživanja i analize, koja najavljuju kako bi tržište jela na biljnoj bazi na svjetskoj razini moglo rasti za 17 posto.

Zamjenski pripravci za svinjetinu i perad su sve popularniji u ponudi brojnih maloprodajnih lanaca, dok su prodajni rezultati specijaliziranih proizvođača stabilni i u segmentu internetske prodaje i narudžbi.

Tijekom pandemije ljudi su više obratili pozornost na zdrav način prehrane.

Održavanje dobrog zdravlja, uravnotežena prehrana i higijena su preporučeni od državnih i međunarodnih zdravstvenih institucija, a naglasak je stavljen i na vježbanje u domu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.